Gottamentor.Com
Gottamentor.Com

Lost In Space Cast: waar zijn ze nu?

Cast-ftr1

Ver weg! Gevaar, Will Robinson! De campy, cult-klassieke sci-fi tv-originele serieVerdwaald in de ruimte(1965-1968), over een groep astronautenpioniers die rondhingen aan de rand van de kosmos, was een wilde rit. Een cheesier space-opera alternatief voorStar Trek(1966-1969), was de serie in feite een freewheelen, verre draai aan het verhaal vanZwitserse familie Robinson, het klassiek verlichte garen van Robert Louis Stevenson over een schipbreukeling. Maar in plaats van een tropisch eiland werden professor John Robinson, zijn vrouw Maureen, hun jonge zoon en twee dochters - plus een paar anderen en een yakky robot - heen en weer gestuurd door het gekke vers door hun ruimtevaartuig, de eigenzinnigeJupiter II,die altijd leek aangetrokken tot asteroïde stormen.


Voor een generatie jonge kijkers die gefascineerd zijn door NASA, de Apollo-maanmissies en de ruimtewedloop van die tijd,Verdwaald in de ruimtebood puur escapisme - en een directe tv-snelkoppeling naar de fantasievolle, futuristische antwoorden van wat er zou kunnen zijn. Op hun weg-van-koers serio-komische reizen, kwamen de Robinsons allerlei vreemde en gekke buitenaardse wezens tegen - hillbilly-heksen, gekke piraten, een gigantische cycloop, een aap-kip, een ruimte-viking, een man in een wortelkostuum, een motorbende die vroom-vromen aan de andere kant van de Melkweg. Kooky, matinee-film astro-avontuur geserveerd op een prime-time schotel,Verdwaald in de ruimtewas kitscherig, dom-leuk, hammy studio-set, verre nep-sensatie met een knipoog van dwaasheid, het publiek laten weten dat alles allemaal één grote, galactische grap van binnen was - compleet met cameo's met gaststerren . Kijkers met adelaarsogen tijdens de drie seizoenen van de show konden kolonel Klink zien vanHogan's Helden(Werner Klemperer), Lurch uitDe familie Addams(Ted Cassidy),De Munsters’ Opa (Al Lewis), veteraanacteur John Carradine, komiek Wally Cox of Arte Johnson uitLachen, om er een paar op te noemen. Elke week was als het openen van een interdimensionaal ruimtewormgat dat heel het tv-land opensloeg, en je wist nooit wie er op het scherm zou verschijnen.

In 1998 verfilmd en daarna opnieuw opgestart als een hit Netflix serie in 2018, de nieuwsteVerdwaald in de ruimteheeft zojuist de productie van het derde seizoen afgerond, met in de hoofdrollen Maxwell Jenkins, Molly Parker, Toby Stephens, Taylor Russell, Mina Sundwall en Parker Posey. In al zijn latere incarnaties,Verdwaald in de ruimtewerd donkerder, serieuzer en somberder, veel dramatischer - en veel minder leuk. Het origineel blijft echter fascineren als een baanbrekende, trendsettende tijdcapsule van de vrijgevochten, bevroren, groove-tube space funk uit de jaren 60. En de acteurs in de originele serie zullen altijd een plaats hebben in onze Space TV Hall of Fame.


De cast en crew van deJupiter IIging daarna door naar andere projectenVerdwaald in de ruimtegeland in 1968.

Klik hieronder door om te zien waar de Verdwaald in de ruimte cast is nu.


Verdwaald in de ruimte Cast: Waar zijn ze nu?

Angela Cartwright

Getty ImagesGetty Images

(Getty-afbeeldingen)



Angela Cartwright(Penny), 68, had eerder een showbizzcarrièreVerdwaald in de ruimte, het spelen van Danny Thomas' dochter, Linda, op tv'sDe Danny Thomas Show(1957-1964), en de kleine Brigitta Von Trapp in de film Het geluid van muziek (1965), waarvoor ze haar eigen zang deed. Maar zelfs daarvoor, op 3-jarige leeftijd, had ze al haar filmdebuut gemaakt, naast Paul Newman - niet minder - als de dochter van zijn personage in zijn filmIemand hierboven vindt me leuk. De in Engeland geboren actrice verscheen daarna in verschillende tv-showsVerdwaald in de ruimteook, inclusiefMijn drie zonen,Adam-12enDe liefdesboot, en ze speelde Theresa Mazzetti in de filmVoorbij het Poseidon-avontuur(1979) - die werd geregisseerd doorVerdwaald in de ruimteproducent Irwin Allen. En als je de Netflix-reboot vanVerdwaald in de ruimte, heb je haar waarschijnlijk in het tweede seizoen gezien, als de moeder van Dr. Smith. Het zusje van actrice Veronica Cartwright (ze was Lambert inBuitenaards wezen), is Cartwright een fotografiefanaat sinds ze een tiener was, en ze heeft haar hobby als volwassene professioneel nagestreefd, verschillende boeken gepubliceerd en een galerij met haar werk geopend.

Gerelateerd: Wat is? Verloren in de ruimte Space Angela Cartwright nu aan het doen?

Mark Goddard

Pinterest/Getty ImagesPinterest/Getty Images

(Pinterest/Getty-afbeeldingen)


Mark Goddard(hunky Major Don West), 84, verscheen vervolgens in verschillende tv-shows van de jaren '70 en '80 en had terugkerende rollen in de soapseriesEen leven om te leven,De doktorenenAlgemeen ziekenhuis. De onstuimig knappe voormalige basketbal- en honkbalster op de middelbare school kreeg zijn eerste acteerbaan - een rol in de tv-westernJohnny ringo— na slechts drie weken in Hollywood. Een verre neef van Robert H. Goddard, de pionier van moderne raketten, verliet uiteindelijk Hollywood en behaalde zijn universitaire graad in het bijzonder onderwijs , gaf 20 jaar les in zijn thuisstaat Massachusetts. (Hij maakte wel een cameo-optreden in de reboot van de film uit 1998 van de tv-show die hem beroemd maakte.) Zijn memoires uit 2019 waren getiteld, toepasselijk genoeg,Naar de ruimte en terug.

Verwant: Film Trivia

Marta Kristen

Facebook/Getty Images

(Facebook/Getty Images)

Marta Kristen(oudere dochter Judy Robinson), 75, werd uit een Noorse weeshuis gehaald om te worden opgevoed door adoptieouders in Michigan voordat ze naar Hollywood verhuisde. Toen ze haar eerste rol kreeg aangeboden, de rol van de nimf-verleidster in de filmLolita(1962), zouden haar ouders het niet toestaan, en de rol ging uiteindelijk - en bracht bekendheid - naar de jonge Sue Lyon. Maar ze kreeg haar vroege start in tv-afleveringen vanAlfred Hitchcock presenteert,Laat het aan Bever overenMijn drie zonen. NaVerdwaald in de ruimte, ze werkte in tv-commercials (deed voor Clairol, Doctor Pepper, Golden Graham, Diet Tab, Sony TV's, Vaseline Intensive Care handlotion en Advil), vele andere tv-shows en theater, en dook in de filmStranddeken Bingo(1965) als Loreili, de zeemeermin. Tegenwoordig treedt ze op op sci-fi-conventies. In 2019 maakte ze deel uit van een grote groep voormalige kindacteurs die carrièrememorabilia inbrachten voor een veiling ten voordele van A Minor Consideration, een Hollywood-organisatie die assistentie verleent aan enkele van de jongste artiesten in de branche.


juni Lockhart

Pinterest/Getty Images

(Pinterest/Getty-afbeeldingen)

juni Lockhart(vrouw en moeder Maureen Robinson), 95, had andere memorabele tv-rollen inDeerntjeenPetticoat Junction. De Emmy en Tony-winnende actrice kreeg haar start in 1938 en trad (niet genoemd) op 8-jarige leeftijd op als Belinda Cratchit naast haar showbizz-ouders in de filmEen kerstlied. Naast haar twee sterren op de Hollywood Walk of Fame, heeft ze ook een Exceptional Public Achievement Medal van NASA gekregen omdat ze de interesse van het publiek in de ruimte blijft inspireren, te beginnen metVerdwaald in de ruimteen doorgaan als vrijwillige woordvoerder van NASA en het ruimteprogramma; ze is de eerste actrice die ooit de eer heeft ontvangen. Ik heb zoveel vrienden in de astronautengroep die zeggen dat kijkenVerdwaald in de ruimtezoals kleine jongens hen lieten weten wat ze wilden doen, zegt ze. Het is verbazingwekkend om te weten dat het zoveel mensen heeft geïnspireerd, maar het is prachtig. Ze is de afgelopen jaren blijven optreden in tv-shows, waaronder:Las Vegas,Cold CaseenDe Drew Carey Show. En ze zal altijd de coolste ruimtemoeder van de televisie zijn.

Verwant: 100 beste tv-programma's om te bingewatchen op Netflix terwijl je sociale afstand neemt

willekeurige websites om te bezoeken als je je verveelt

Bill Mummie

Getty-afbeeldingen

(Getty-afbeeldingen)


Bill Mummie(zoon Will Robinson), 67, heeft aan meer dan 400 tv-shows gewerkt; vertelde meer dan 50 afleveringen van A&E'sBiografieserie; stemde vele andere televisie- en commerciële projecten in (waaronder spots voor Bud Ice, Farmers Insurance, Ford, Blockbuster, Twix, Oscar Meyer en McDonalds); geproduceerd en geschrevenRuimte Kastelen, een Nickelodeon-komedieserie; tientallen nummers geschreven; bracht verschillende solo-muziek-cd's uit; en geschreven voor Marvel Comics. Als lid van het eigenzinnige rockduo Barnes and Barnes eind jaren zeventig verwierf hij wereldwijde cultfaam met het nummer Fish Heads, datRollende steengeciteerd als # 57 op de lijst van beste video's aller tijden. (Mumy zegt dat de vis die hij en zijn partner kochten op de Santa Monica-markt - om te onthoofden voor de video-opname die de hele dag duurt - een gedenkwaardig geurig evenement heeft gecreëerd.) Hij was zelfs als kindster productief en verscheen als een tyke in drie gedenkwaardige afleveringen van het origineelTwilight Zone;Alfred Hitchcock presenteert;Perry Mason;De vluchteling; enBetoverd-in de aflevering Junior Executive speelde hij een pint-sized versie van Darrin Stevens. En in de film uit 1965Beste Brigitte, hij was een kind wiskundig genie met een waanzinnige verliefdheid op de Franse sexpot Brigitte Bardot (die zichzelf speelt). In 2019 verscheen hij in de pilot-aflevering van de NetflixVerdwaald in de ruimtereboot, als Dr. Z. Smith, als eerbetoon aan het personage van Jonathan Harris in de originele serie. Je kunt Mumy's muziek, boeken en andere memorabilia bestellen op billmumy.com.

Jonathan Harris

Getty-afbeeldingen

(Getty-afbeeldingen)

Jonathan Harris(Dr. Zachary Smith) stierf in 2019 op 87-jarige leeftijd aan een arterieel bloedstolsel. Een karakteracteur die een tv-icoon werd als de dubbelhartige, kieskeurige verstekeling doc, Harris werd geboren als Jonathan Charasuchin in de Bronx uit Russisch-joodse immigrantenouders. Hij verafschuwde zijn Jiddische ongeluk en cultiveerde een keurige Engelse lilt door als kind naar Britse B-films te kijken en interesse te ontwikkelen voor Broadway, Shakespeare , Latijn, en romantisch poëzie. Een graad in farmacologie behalen aan de Fordham University en korte tijd in drogisterijen werken voordat hij van huis veranderde achternaam naar Harris en op weg naar Hollywood, verscheen hij in zo'n 500 tv-shows, waaronder:De Twilight Zone,Bonanza(hij speelde Charles Dickens!) enDe avonturen van Ozzie en Harriett. Na deJupiter IIlandde, leerde hij drama, en een van zijn leerlingen was actiester Chuck Norris - die Harris altijd de eer had gegeven hem de juiste dictie te leren door zijn vingers in de keel van Norris te steken. (De macho-acteur - vooral bekend van deWalker, Texas Rangerfranchise,Deltakrachten andere films met titels alsLone Wolf McQuade,Gedwongen wraakenEen oog voor een oog-heeft opgemerkt dat Harris de enige persoon ter wereld was die hij zijn vingers in zijn mond zou hebben gestopt.) In latere jaren leverde Harris stemmen voor de animatiefilmsEen insecten levenenToy Story II(hij is Geri, de schoonmaker die Woody herstelt).

Verwant: We hebben alle negen films van Quentin Tarantino gerangschikt, inclusief Er was eens... In Hollywood


Guy Williams

Pinterest; Bettmann / Medewerker

(Pinterest; Bettmann / Medewerker)

Guy Williams(ruimtevader John Robinson) stierf in april 1989 op 65-jarige leeftijd aan een hersenaneurysma. Geboren als Armando Joseph Catalano als zoon van Siciliaanse immigrantenouders in het Little Italy-gedeelte van New York City, werkte hij als lasser en inspecteur van vliegtuigonderdelen tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd toen een mannequin voor kranten en tijdschriften voordat hij zijn naam veranderde in Guy Williams en een acteercarrière nastreven. Maar een reeks veelbelovende bijrollen in oorlogsfilms, westerns en politiedrama's werd afgebroken toen hij van een paard viel en zo'n 200 meter werd meegesleurd, waarbij hij ernstig gewond raakte aan zijn schouder. Toen hij vier jaar later eindelijk weer acteerde, leerde hij schermen voor de hoofdrol in de nieuwe Disney-serieVos, als de keurig gemaskerde, besnorde edelman met een geheim zwaardvechtend alter ego. De show, een grote hit die twee films voortbracht, leidde tot zijnVerdwaald in de ruimtemet in de hoofdrol rol - en vervolgens naar zijn pensionering in Argentinië, waar zijn faam als de Spaanse zwaardvechter El Zorro hem tot een superster had gemaakt. In overeenstemming met zijn wensen werd zijn lichaam na zijn dood gecremeerd en werd zijn as uitgestrooid over de Stille Oceaan voor de kust van Malibu, Californië.

Bob May

Pinterest; Foto door Eric Isaacs/FilmMagic)

(Pinterest; Foto door Eric Isaacs/FilmMagic))

Bob May (de Robot) stierf in 2019 op 70-jarige leeftijd aan congestief hartfalen. Wie verscheen in alle 83 afleveringen van de show, maar werd nooit gezien? Dat zou May zijn, die in het propkostuum van de Robot zat (wiens overdubde stem werd verzorgd door Dick Tufeld, die ook de serie vertelde). May, een ervaren acteur, toneelspeler en regisseur, verscheen in verschillende films uit de jaren 60 (Jerry Lewis' De nootachtige professor ) en tv-programma's ( De tijdtunnel -hij was Adolf Hitler in één aflevering) en trad op als stuntman in shows gedurende de jaren zestig, waaronder: Hawaiiaans oog , Postkoets , Surfside Six en 77 Sunset Strip . Hij kreeg de baan Verdwaald in de ruimte omdat hij toevallig in de holle robotprop van metaal en glasvezel paste, en hij ging het zijn thuis noemen, ver weg. Technici hebben zelfs het interieur van de robot voorzien van een asbak, zodat May zijn sigarettenpauzes kon nemen zonder uit het logge pak te hoeven wurmen en zich er vervolgens weer in te wringen.

Dagelijks paraderen

Interviews met beroemdheden, recepten en gezondheidstips in je inbox. E-mailadres Gelieve een geldig e-mailadres in te geven.Bedankt voor het aanmelden! Controleer uw e-mail om uw inschrijving te bevestigen.

Verloren in de ruimte Trivia Quiz

Ruimte Smarts

Test jeVerdwaald in de ruimteIQ. met deze hersenkrakers over de tv-serie 1965-1968.

1.Verdwaald in de ruimtemaker Irwin Allen ging verder met het produceren en regisseren van tal van andere tv-programma's en films. Welke van deze was?nieteen van zijn films?

NAAR.Het Poseidon-avontuur

snelle ijsbrekers

B.Land van de reuzen

C.De Zwitserse familie Robinson

D.Jason en de Argonauten

2. Wat moest worden afgezwakt uit eerbied voor de jongere kijkers van het tv-programma?

A. Wetenschappelijk jargon

B. Kusscènes

C. Enge ruimtemonsters

D. flagrante commerciële stekkers

3. Deze acteur werd oorspronkelijk beschouwd als de laffe, preutse verstekeling, Dr. Smith.

A. Alan (M*A*S*H) Alda

B. Carroll (Allemaal in de familie) O'Connor

C. Tony (Het aparte stel) Randall

D. Telly (Kojack) Savala's

4. De originele titel van de serie was...

NAAR. Ruimte Familie Robinson

B.Vlieg me naar de maan

C.gestrand!

D.Weg, weg uit

5. De naam van de robot was...

A. Robbie

B. Gunter

C. PAL

D. Robot

6. Hoe ging het?Jupiter IIverdwalen in de ruimte?

A. De robot heeft een navigatiefout gemaakt.

Door het extra gewicht van B. Dr. Smith raakte het schip uit koers.

C. Het schip vloog door een meteorenregen.

D. Will en Penny morsten pop op het instrumentenpaneel.

7. Guy Williams had tal van andere film- en tv-rollen, waaronder deze twee:

A. De eenzame boswachter en Tarzan

B. Ben Cartwright's neef opBonanza, en Sinbad de zeeman

C. The Green Hornet en Dick Tracy

D. Hercules en George van de Jungle

8. In één aflevering zingen Will en Judy rond een kampvuur op welk populair liedje uit de jaren 60?

A. Blijf bij mij

B. Ik wil vrij zijn

C. Sloep John B

D. Karmozijn en klaver

9. Van welke heersende blockbuster is de remake van de film uit 1998?Verdwaald in de ruimteonttronen van de nummer 1 box-office plek?

NAAR.Titanic

B.Saving Private Ryan

C.Toy Story 2

D. Star Wars Aflevering I: The Phantom Menace

10. Wat?VriendenTV-ster verscheen in de 1998Verdwaald in de ruimtefilm?

A. Matthew Perry

B. Lisa Kudrow

C. David Schwimmer

D. Matt LeBlanc

antwoorden : 1.D, 2.B, 3.B., 4.A., 5.D, 6.B, 7.B, 8.C, 9.A., 10.D

topvragen om aan een man te stellen

Meer willen trivia vragen ? Probeer onze Popcultuur Trivia en Het kantoor trivia.